Školní kluby
Soutěž "Znáte knihy Eduarda Štorcha?"

Soutěž "Znáte knihy Eduarda Štorcha?"

Už známe vítěze naší soutěže vyhlášené v katalogu KMČ Albatros ZIMA 2020.

V zimním katalogu Klubu mladých čtenářů Albatros jsme vyhlásili soutěž "Znáte knihy Eduarda Štorcha?" A zjistili jsme, že je opravdu znáte. Byli jsme mile překvapení, kolika třídám se podařilo splnit všechny soutěžní úkoly, které vůbec nebyly snadné. Řada z Vás zapojila do pátrání v knihovnách i rodiče a prarodiče, kteří si tak soutěž užili společně s Vámi.

Při losování ale mohla hlavní cenu (výlet do Hořic spojený s výstavou Zdeněk Burian Dobrodružství pravěku s workshopem a výtvarnou dílnou) získat jen jedna třída. V této soutěži se usmálo štěstí na děti z výtvarného kroužku ZŠ Nové Město nad Metují, které do soutěže přihlásily paní učitelky Martina Šmídová a Eva Vincencová. Vítězům gratulujeme!

Další dvě ceny (soubor 4 vydaných knih v řadě Z letopisů Eduarda Štorcha) získávají žáci 6.C ZŠ Žižkova, Krnov s paní učitelkou Lenkou Obručovou a žáci 4.B ZŠ Luka nad Jihlavou s paní učitelkou Lenkou Novotnou a paní asistentkou Jindřiškou Váchovou.

Protože splnění soutěžních úkolů bylo tentokrát hodně náročné, rozhodli jsme se vylosovat ještě nad rámec pravidel soutěže dalších 7 tříd, kterým pošleme 3 dobrodružné knihy do třídní knihovničky. Věříme, že Vás potěší, i když to není hlavní výhra. 

Knížky, coby speciální cenu, posíláme těmto soutěžícím:

  • 3. třída, ZŠ Chudobín (p. uč. Michaela Molišová)
  • 5. třída ZŠ Nové Město pod Smrkem (p. uč. Šárka Himmelová)
  • 4. a 5. třída ZŠ Morašice (p. uč. Václava Krčmárová)
  • 1.- 5. třída ZŠ Sulíkov (p. uč. Romana Dočekalová)
  • gymnázium Dačice (p. uč. Petra Mašátová)
  • 3. a 4. třída ZŠ Mirošovice (p. uč. Jitka Sklenářová)
  • třída Montessori Západ a Montessori Jih - 2 a 3. třída, ZŠ Sídliště Vlašim (p. uč. Iva Karellová)