Školní kluby
Knihozem - soutěž pro třídy

Knihozem - soutěž pro třídy

Na konci května 2018 vychází v rámci projektu Knihozem 12 nejočekávanějších dětských titulů tohoto roku — Harry Potter: Cesta dějinami čar a kouzel od J. K. Rowlingové, Proktorova senzační sbírka zvířat z pera Jo Nesba, Valentýnka a narozeniny od Ivany Peroutkové a další. Jedná se o pečlivě vybrané tituly pro děti ve věku od 4 do 13 let. Tyto knihy najdete v katalogu KMČ Léto 2018 na stranách 3-7.

Vydejte se s Vašimi žáky do Knihozemě

V souvislosti s projektem Knihozem na Vás čekají nejen dechberoucí příběhy, ale především série originálních interaktivních her, díky kterým se s dětmi stanete obyvateli Knihozemě.

Připravili jsme pro Vás a Vaše žáky 12 jedinečných aktivit. Úkoly tematicky souvisejí s dvanácti knihami z Knihozemě, ale pro jejich splnění není nutné mít knihy k dispozici. Děti si pod Vaším vedením namíchají kouzelný lektvar, najdou bájné zvíře nebo se společně vydáte na plavbu přes moře…

Zadání úkolů najdete v příloze tohoto článku v souboru 12 úkolů. V tomto souboru naleznete vše potřebné pro uspořádání výpravy do Knihozemě přímo u sebe ve třídě. Připravili jsme pro Vás detailní popis celé aktivity krok za krokem, seznam doporučených rekvizit, příběhy, hry a úkoly.

Soutěž pro třídy

Navíc můžete pro svou třídu vyhrát knihovnu plnou knih. Stačí vyfotit, jak jste s dětmi vyplnili jeden nebo více úkolů z Knihozemě, a fotografii nám zaslat e-mailem na adresu:  [email protected]. Do zprávy nezapomeňte uvést název úkolu, Vaše jméno, adresu školy a třídu, kterou do soutěže přihlašujete. Splnění každého úkolu můžete zaslat samostatně, abyste zvýšili možnos výhry. Výhru v podobě knihovny plné knížek z Albatros Media získají tři třídy. Budou to ty, jejichž soutěžní příspěvky nám e-mailem přijdou jako 1., 100. a 200. v chronologickém pořadí. Podrobná pravidla soutěže naleznete rovněž v příloze tohoto článku.

 

Vstupte s dětmi do Knihozemě a užijte si společně netradiční pohádkové putování, které Vás provede taji dvanácti nejočekávanějších dětských titulů tohoto roku.